Privacy Officer voor BIJ12 / IPO (ingevuld)

Part-time / plm. 24 uur
1 jaar, daarna vaste aanstelling
Utrecht

Noot vooraf: Deze vacature staat open voor zowel junior, medior als senior Privacy Professionals!

Voor BIJ12 zoekt Privacy Jobs een Privacy Officer die de organisatie helpt om verder AVG compliant te worden én te blijven.

Je weet met welke eisen vanuit wet- en regelgeving een organisatie te maken heeft en stelt daarin de juiste prioriteiten. Ook ben je in staat om anderen te motiveren de juiste stappen te zetten met betrekking tot naleving van de AVG. Een organisatie AVG compliant maken kun je tenslotte niet alleen.

Organisatie

BIJ12 werkt voor provincies en is onderdeel van het IPO (Interprovinciaal Overleg) dat een Vereniging is van, voor en door alle Nederlandse provincies.

Zorg voor de natuur en de omgeving waarin wij leven is één van de taken van de provincies. BIJ12 ondersteunt provincies hierbij door kennis en informatie bijeen te brengen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Ook zorgt zij voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. Goed opdrachtnemerschap, resultaatgerichtheid en samenwerken vindt zij hierbij belangrijk. Lees meer informatie over BIJ12 op de website.

Voor de unit Bedrijfsvoering zoeken wij een:

Privacy Officer (0,7 fte) plm. 24 uur

Over het team

De units van BIJ12 worden ondersteund door de unit Bedrijfsvoering. Hier zijn inkoop, HR, financiën, bedrijfsjuridische zaken, communicatie, secretariaat en de balie (inclusief vergadercentrum) ondergebracht. Binnen de unit werk je samen met onder andere onze bedrijfsjurist. Daarnaast werk je nauw samen met de Chief Information Security Officer, Information Security Officer en de Functionaris Gegevensbescherming.

Dit ga je doen

Net als iedere andere organisatie heeft BIJ12 de wettelijke verplichting tot privacybescherming. Als dé privacy officer binnen BIJ12 leid jij dit in goede banen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, beheren en verankeren van het privacybeleid van BIJ12 en de AVG. Je voert DPIA’s uit bij de verschillende units, programma’s en processen. Ook doe je risicoanalyses om potentiële interne en externe privacy-bedreigingen in kaart te brengen. Je signaleert en rapporteert over (mogelijke) beveiligingsincidenten en datalekken en ondersteunt en adviseert bij het treffen van risicobeperkende maatregelen. Op tactisch en operationeel niveau ondersteun en adviseer je (gevraagd en ongevraagd) de procesverantwoordelijken over de AVG. Vanzelfsprekend volg je de ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied van privacybescherming op de voet. Namens BIJ12 neem je deel aan het provinciale overleg hierover. Een andere taak is het creëren van bewustzijn bij medewerkers over privacybescherming, bijvoorbeeld door het geven van presentaties of trainingen. Verder houd je regie op het verwerkingsregister.

Op een aantal onderdelen werkt BIJ12 samen met het IPO-bureau in Den Haag. In 2021 is gestart met het project om te komen tot één geïntegreerde bedrijfsvoering voor de hele IPO-vereniging. De functie privacy officer valt onder bedrijfsvoering. Dit betekent dat je in eerste instantie de werkzaamheden oppakt voor BIJ12, maar dat je op korte termijn deze werkzaamheden gaat uitvoeren voor de hele IPO-vereniging.

Dit ben jij

Je hebt een positief-kritische houding en weet anderen te motiveren die stappen te zetten die nodig zijn volgens het privacybeleid. Je kunt hierbij goed omgaan met tegengestelde belangen. Je communiceert helder en beheerst de Nederlandse taal uitstekend. Verder ben je analytisch, oplossingsgericht, pragmatisch en daadkrachting. Ook werk je graag samen, ben je organisatiesensitief en kun je strategisch denken.

Verder heb je:

HBO of WO werk- en denkniveau

Kennis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en relevante wet- en regelgeving over bescherming van persoonsgegevens in brede zin

Kennis en ervaring op het gebied van ICT, gegevensverwerkingen en de bescherming daarvan.

Ervaring met het werken in een complexe, dynamische omgeving, bij voorkeur binnen de overheid

Dit bieden wij:

Een dienstverband van één jaar met de mogelijkheid om dit om te zetten in een vast dienstverband bij goed functioneren;

Een uitdagende functie in een energieke, flexibele en jonge werkomgeving voor 25 uur per week (0,7 fte);

Een salaris van minimaal 3.085,57 en maximaal € 4.386,29 per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 10 CAO Provincies) op basis van 36 uur per week;

Naast je salaris een individueel keuzebudget (IKB) van circa 22% (dit is inclusief o.a. vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%)). Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard;

Woon-werkverkeer volledig vergoed op basis van OV;

Telefoon en laptop van BIJ12;

Persoonlijk Ontwikkel Budget van €5000,- per 5 jaar;

Een moderne, open werkomgeving, op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Sollicitatie procedure

Als je vragen hebt over de vacature of de organisatie bel dan met Ronald Spek op 06 53 665 441

Als je direct wilt solliciteren vul dan onderstaand formulier in.

Ronald Spek

Privacy recruitment consultant

VRAGEN?

Soliciteer via Privacy Jobs

Jouw persoonlijke gegevens










    CV + Motivatie




    Jouw ideale vacature niet gevonden?

    We bespreken graag hoe we kunnen helpen